Solo-presentatie aangenomen in het monumentale gebouw Zinder in Tiel

Noteer maar vast 4 Januari 2018

Opening solo Ad Arma in Zinder. Het Nieuwe Cultuurgebouw van Tiel. Meteen Nieuwjaarsreceptie!
Ik breng er de “Reisspiegels” en de Installatie “Over Verdwijnen en Verschijnen”

Upcoming Solo will be conducted at the Zinder Building in Tiel NL. Oilpaintings frim thr series “Reisspiegels” (travel mirrors)
And the installation “About Disapearing and Apearing”

“Leidende thema’s in mijn werk zijn o.a. de Gedeelde Aanwezigheid, onze Tijd afgezet tegen Oneindigheid en het Verdwijnen en Verschijnen. De aanwezigheid in een ruimte die tot ver buiten het reikbare strekt.

Als nachtmens, vaak kijkend in de ruimte, ben ik mij daar intens van bewust en ervaar dat als groot welbevinden. Het is een schoonheid die gevuld is met zowel de wat melancholische, licht-treurende sfeer van de onontkoombaarheid van het voortgaande leven en waarneming van de eigen aanwezigheid, als de vreugde en echte liefde voor de veelzijdige verschijning en het grote geschenk van te kúnnen waarnemen, het uitstrekken van denken en verbeelden.

In de olieverfdoeken uit de serie ‘Reisspiegels’ zoek ik naar die tweede beleving, schilderend in sfeer middels kleur op basis van horizonlijnen. Die  lijnen stapelen tot een continue veranderend veld en middels verschillende standpunten van het oog die de beschouwer kan kiezen.

De kijker kan zich in de verbeelding op zee, op een berg of aan de rand van water situeren. Telkens zal het schilderij die gedaante reflecteren.

Bij de Ceramische Objecten ging het mij vooral om momentum. Waar komt amorph, vormloosheid, van loze  materie tot leven en waar vervalt leven weer tot amorphe materie? Ik koos voor een halfronde basis, als nam ik de helft van de wereldbol als voeding en liet daar vervolgens de vormen uit ontstaan of in verdwijnen.

Het is gebakken klei, zoals de doeken slechts verf en doek zijn. Aan de beschouwer om zich toe te laten in vraag of verwondering.”