Uitnodiging opening expositie ‘Ruimte en Aanwezigheid’ 13 mei 14:30 Veldschuur Maasdijk

Allen van harte welkom! Groet Ad. Kunstenaarsgesprek van Cor Litjens met Ad Arma o.l.v kunsthistorica Judith van Beukering. Veldschuur, 13 mei – 1 juli 2018

Ad Arma maakt naast grafisch werk onder meer schilderijen, sculpturen, keramiek en glaskunst.
De onderliggende gedachte is dat alles samenhangt, één is.
Bij Gaia & Ouranos Buitenkunst toont Ad een bijzondere beeldengroep die gaat over het wél aanwezig zijn, maar niet mogen bestaan. “Entiteit zonder Identiteit”, aanwezig zonder bestaansrecht. De beelden refereren in vorm aan de vroegst bekende sculpturen van de mens.
Meer informatie op http://www.adarma-art.com

Cor Litjens maakt beelden. Grote monumentale sculpturen en kleine gedetailleerde plastieken. Karakteristiek voor het werk is het gebruik van elementen en vormen uit het landschap en de monumentale architectuur. Daarnaast maakt hij tekeningen, soms als voorstudie voor het 3-dimensionale werk.
Bij Gaia & Ouranos Buitenkunst wordt uitsluitend 2-dimentionaal werk getoond: een serie inkttekeningen en prints op houten paneel van 25 x 25 cm en een aantal grote panelen met penseel en inkt getekend en geschilderd. 
De rechte lijnen gaan alle kanten op. Veel tekeningen zijn ruimtelijke objecten en bevatten stedenbouwkundige, architectonische elementen. Ook het landschap is terug te vinden in de tekeningen zoals kronkels van zandduinen, hellingen, rotslandschappen. Afgeleid van het driedimensionale werk is er een bijzondere eenheid in diversiteit ontstaan.

www.gaia-ouranos.nl